29 marca 2011

Otrębowe muffiny

Muffinki są przepyszne, dobre na deser, ale nadają się także na śniadanie. ( ja tak je jadłam) Może nie każdemu przypadną do gustu, ale mi bardzo smakowało. Poprzez wzbogacenie je w otręby są bardzo zdrowe ; )
Dosyć ciężkie, ale i mokre w środku. Na pewno nie raz je jeszcze upiekę.
 Otrębowe Muffiny
Składniki na 12 muffinek:

-1 szklanka mąki
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 2 i 1/4 szklanki otrębów ( dałam niepełne 2 pszennych i resztę owsianych)
- 3/4 szklanki cukru
- 2 jajka
-1 szklanka mleka
- 6 łyżek oleju
- kilka kropel aromatu waniliowego

W osobnych miskach wymieszać mokre i suche składniki. Następnie mokre wlać do suchych. Wymieszać. Nakładać  do foremek na muffinki. Piec ok. 20 minut w 200 stopniach.
Gotowe ; )

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz